| Eduard |
| Administrator |

|
| |
| Data inscrierii: 08/Sep/2009 |
| Mesaje: 51 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Beneficiul îndeplinirii voii lui Yehowah
- Care este cel mai popular, mai rîvnit, mai dorit şi mai iubit lucru de pe pămînt?
- Ştiţi sau nu?
Trist, dar adevărat este, că un lucru de nimic, care a fost conceput să contribuie la menţinerea echităţii şi dreptăţii între oameni, a ajuns scopul tuturor năzuinţelor, aspiraţiilor, viselor, planurilor, afacerilor, ... şi al vieţii a 99,999 % dintre oamenii planetei.
Cu gîndul la el vă culcaţi şi cu gîndul la el vă sculaţi.
Cu gîndul la el muriţi şi, de o bucată bună de vreme,
cu gîndul la el vă naşteţi.
De dragul lui lucraţi de dimineaţă pînă noaptea.
De dragul lui sînteţi în stare să alergaţi, să vă zbateţi şi să vă zbuciumaţi, să vă bateţi joc de toţi, de toate şi de propriile persoane, să vă riscaţi viaţa, etc.
De dragul lui sînteţi în situație să vă vindeţi prietenii, părinţii şi copiii.
Din urma lui sînteţi în dispoziție să vă tîrîţi, să înotaţi şi să zburaţi.
Din urma lui sînteţi în stare să ajungeţi şi-n mijlocul pămîntului, şi la capătul universului, fără să vă uitaţi măcar înapoi.
Pentru el sînteţi în stare să omorîţi, şi să vă lăsaţi omorîţi.
Pentru el organizaţi masacre, războaie şi holocauste.
Pentru el vă vindeţi patria, familia şi neamul.
- Vă daţi seama despre cine vorbesc?
- Nu?!
Nu încercaţi să vă bateţi joc de mine, căci nu sînteţi voi în stare să mişcaţi nici măcar un deget pentru Dumnezeu, şi nici pentru Isus Hristos. Singurele lucruri pe care le faceţi voi pentru Dumnezeu este că mergeţi, din cînd în cînd, la biserică, la adunare sau la sinagogă şi faceţi tot posibilul să nu adormiţi acolo.
- Pentru cine sînteţi, voi, în stare să faceţi toate lucrurile pe care le-am enumerat anterior?
- Nu pentru ban?
- Nu?!
Ba da! Pentru bani sînteţi voi în stare să faceţi orice, chiar şi ceea ce depăşeşte capacităţile voastre umane, intelectuale, fizice şi tehnice, nu pentru altcineva sau altceva.
Pentru bani sînteţi în stare să vă sacrificaţi viaţa, familia, sănătatea, părinţii, copiii etc.
Pentru bani sînteţi voi în stare să-l slujiţi şi pe dracu, numai să-i mirosiţi, să-i pipăiţi, să puneţi gheara pe ei, să-i aveţi.
Nu înţeleg însă, - de ce şi pentru ce?
Ştiu că aţi rămas încremeniţi, considerîndu-mă căzut de pe lună, la întrebarea aceasta a mea, “prostească”, căci pentru voi şi pentru societatea umană actuală banul este mai necesar ca oxigenul, dar eu sincer nu înţeleg de ce şi pentru ce vă zbateţi voi pentru bani. Nu sînt nici căzut de pe lună, nici de ieri născut, nici scăpat din pădure, şi cunosc omenirea modernă cu mult mai bine decît o cunoaşteţi voi, dar rostul banului, în afară de cel prevăzut de către cei ce l-au născocit, adică de a contribui la un schimb simplu, comod şi sigur de mărfuri între oameni cinstiţi, aşa şi nu l-am priceput.
- În ce constă valoarea banului, şi de ce a ajuns el cel mai scump lucru de pe pămînt?
- Ce lucru de preţ poţi cumpăra cu el, de vă zbateţi în halul cel mai groaznic pentru el?
- Este oare banul mai scump ca viaţa, de vă sacrificaţi vieţile pentru el?
- Este el mai scump ca sănătatea, de vă pierdeţi sănătatea din cauza lui?
- Şi, este el mai scump ca părinţii, ca familia şi ca oamenii, de vă vindeţi părinţii, vă distrugeţi familiile şi vă omorîţi unii pe alţii pentru el?
- Dacă da, atunci prin ce-i mai scump?
- Dacă nu, atunci de ce sacrificaţi totul pentru el?
Cine a fost măcar o singură dată grav bolnav, ştie ce este mai important, banul sau sănătatea.
Cine a fost măcar o singură dată în faţa morţii, ştie ce preţ are viaţa.
Iar cel ce a rămas măcar o singură dată singur, ştie cît valorează oamenii.
Veţi spune că valoarea banilor constă anume în aceea că poţi cumpăra cu ei şi viaţă, şi sănătate şi oameni, dar eu vă asigur că vă înşelaţi amarnic în privinţa lucrului acesta.
- Nu vedeţi cît de mult trăiesc cei bogaţi!?
- Şi ce sănătoşi sînt!?
- Şi cît de mult se bucură ei de viaţă!?
- La ce le ajută lor banii în faţa bolii, în faţa morţii şi în faţa nefericirii?
La nimic.
E drept că banii uneori reuşesc să dea o brumă de sănătate celor ce-i slujesc, să vă prelungească un pic viaţa şi să vă asigure un anumit comfort, ce vă aduce o anumită senzaţie de beatitudine şi fericire,
- dar cu ce preţ?
- Oare sănătatea ce v-o redă banul nu tot pe altarul lui aţi sacrificat-o?
- Oare viaţa ce v-o lungeşte el, nu tot el a scurtat-o?
- Şi oare de dragul comfortului ce vi-l oferă pentru scurte perioade de timp, nu vă riscaţi voi viaţa, nu vă pierdeţi voi liniştea, nu vă vindeţi voi pacea şi nu trăiţi voi aproximativ 70 % din perioada vieţii în mizerie?
Dacă un om sărac de bani, dar bogat la minte, are şi pace, şi linişte, şi sănătate, şi bucurie, şi trăieşte un car de ani, unul bogat în bani, dar sărac laminte, n-are nimic în afară de bani.
Pînă şi un cerşetor poate fi considerat mai bogat decît cel ce are bani, cu toate că în buzunarele lui bate vîntul. Dat fiind faptul că viaţa omenească se măsoară în timp, nu în bani, şi că secundele sînt, în realitate, mai scumpe decît banii, cerşetorul are tot momentul vieţii sale la dispoziţia lui, pe cînd bogaţii pot avea toţi banii de pe lume în posesia lor, dar în acelaşi timp nu dispun nici de o secundă liberă la dispoziţie.
Dacă e să vă uitaţi atent în jur şi să analizaţi cu luciditate ceea ce vedeţi, veţi remarca, negreşit, faptul că se află ceva cu mult mai de preţ decît banii, şi că toate lucrurile scumpe de pe lume, inclusiv banii şi puterea, depind de acel ceva.
Nu, nu este vorba de ceea ce vă doriţi voi; recte de noroc!
Prost să fii, noroc să ai! - este o alinare pentru cei ce nu pot nici într-un chip să capete ceea despre ce vă vorbesc eu, căci Înţelepciunea nu se găseşte pe drum, nu se cumpără la piaţă şi nu se fură de la altul. Pe ea o poţi căpăta numai prin efort propriu, prin disciplină, prin stăruinţă şi numai prin voinţă.
Da! Despre Înţelepciune este vorba, căci
- ea este izvorul tuturor bogăţiilor:
- ea este izvorul sănătăţii;
- ea este izvorul vieţii;
- ea este garanţia credinţei în YHWH,
- şi tot ea este garanţia vieţii veşnice.
- Nu confundaţi însă Înţelepciunea cu educaţia, cu viclenia, cu şmecheria, şi nici măcar cu deşteptăciunea şi inteligenţa, căci:
- un om educat nu înseamnă numaidecît şi un om înţelept;
- un om deştept nu este încă şi înţelept;
- un om inteligent poate fi în acelaşi timp şi un om deştept, dar mai are mult încă pînă la a fi şi un om înţelept;
iar oamenii şmecheri şi cei vicleni nu au nimic în comun cu înţelepciunea, căci şmecheria şi viclenia sînt mai degrabă produsele prostiei decît ale inteligenţei.
- Prin ce este Înţelepciunea mai bună ca banul şi mai de preţ ca el?
Iată prin ce:
- Cu ajutorul Înţelepciunii poţi să te înalţi deasupra dobitoacelor, realizînd faptul că nu eşti o amoebă evoluată;
- Cu susținerea Înţelepciunii poţi să afli cine eşti, de ce eşti şi pentru ce eşti, şi să capeţi un rost în viaţă.
- Cu ajutorul Înţelepciunii poţi face voia Celui ce te-a creat, şi să capeţi de la El tot ceea ce alţii nu sînt în stare să cumpere cu ajutorul banilor, dar pentru ce ar fi de acord să dea tot ceea ce au.
Să vedem acum cine dintre noi poate fi considerat că a reuşit mai bine în viaţă şi cine nu! Eu mă voi lăuda cu ceea ce am agonisit şi concretizat eu pînă în prezent, voi lăudaţi-vă cu ceea ce aţi confecționat şi cîştigat voi:
Spre deosebire de majoritatea dintre cei ce au bani şi bogăţii, dar nicicând nu sînt mulţumiţi de nimic, eu nu am multe, dar întotdeauna m-am bucurat de ceea ce am avut, şi niciodată nu m-a auzit nimeni compătimindu-mă că-mi lipseşte sau nu-mi ajunge ceva.
Spre deosebire de cei ce se fudulesc că cu ajutorul banilor şi-au asigurat medici de familie, spitale la dispoziţie, maşini la scară, baruri şi bazine în casă, dar care întotdeauna se plîng pe viaţa şi pe soarta lor, eu, cu ajutorul lui Yehowah, mi-am asigurat un caracter puternic, un temperament vesel, o dorință nebună de viaţă şi, ceea ce voi nu puteţi cumpăra cu ajutorul tuturor bogăţiilor pămîntului, cetăţenia, nu a Europei sau a Statelor Unite, nu mă consideraţi chiar aşa de mărunt la pretenţiile mele, ci a Universului.
Iată prin ce se manifestă valoarea cea mai mare a Înţelepciunii:
- cu ea poţi să-ţi asiguri ţie, şi celor dragi ţie, viaţă veşnică şi un loc de cinste în Univers.
- Ce se poate compara cu aşa ceva şi ce poate fi mai scump ca aşa ceva?
Eu sper că ulterior ce voi trece cu bine examenul de intrare în Împărăţia lui Yehowah, pe care noi, oamenii, îl numim viaţă, să revăd toate ființele pe care le iubesc şi să fiu laolaltă cu ele o veşnicie.
- Voi ce speranţă aveţi?
Cel mai elegant şi mai preţios lucru pe care-l pot dărui banii celor ce-i posedă este că ei se pot transforma în daruri, surprize şi cadouri ce pot provoca zîmbetul, plăcerea, bucuria şi fericirea inșilor pe care le iubim.
- Dar ce cadou de pe pămînt se poate asemăna cu viaţa, sănătatea şi tinereţea veşnică?
Nu cred că există pe pămînt dar mai bun, mai mare şi mai frumos ca acesta. Şi anume acesta este darul pe care eu am şansa să-l ofer, şi pe care mă voi strădui din răsputeri să-l ofer, tipilor pe care le iubesc, cu toate că în prezent nici una dintre ele nu este de acord cu credinţa mea, cu viaţa mea şi cu lupta mea.
Nu cred că, atunci cînd ele vor ajunge din nou tinere, sănătoase, pline de viaţă şi cu perspectiva de a locui veşnic peste tot în Univers şi de a se bucura de frumuseţea lui, îşi vor aminti vreodată de momentele neplăcute şi grele de care acum au parte pe perfect din componentă mea, din cauza că nu mă înţeleg şi nici nu vor să mă înţeleagă.
Acesta este darul cel mare al Înţelepciunii!
Acesta este beneficiul credinţei şi îndeplinirii voii lui Yehowah, căci Înţelepciunea, pentru cei ce încă n-au înţeles ce înseamnă ea o spun, este anume dragostea, dorinţa şi voinţa de a face voia lui Yehowah, nu altceva.
- Cine are minte, să înţeleagă lucrul acesta! |
|